- Pelaamista, Vedot

Texas Hold ’ em

Pelaajat
Maksimissaan 10 pelaajaa voi pelata samassa pöydässä.

Jakaja
Texas Hold’emissa ns. dealer button osoittaa kuka on jakaja. Jakovuoro siirtyy pelaajien välillä myötäpäivään.

Blindit
Texas Hold’emia pelataan kahdella ‘blindilla’: ’small blind’ ja ‘big blind’. Ennen kuin yhtään korttia jaetaan, pitää pelaajien asettaa alkupanokset. Jakajan vasemmalla puolella oleva pelaaja maksaa small blindin ja seuraavaksi vuorossa oleva pelaaja big blindin.

Blindit luokitellaan ns. live-panoksiksi. Blindin maksaneen pelaajan tarvitsee ainoastaan maksaa blindin ja nykyisen korotuksen välillä oleva erotus. Blindit maksaneet pelaajat voivat kukin vuorollaan vaihtoehtoisesti käyttää seuraavia toimintoja: fold (luopua), call (katsoa), check (passata) tai raise (korottaa).

Jako
Jokaiselle pelaajalle jaetaan 2 ns. pimeätä korttia. Näitä kahta korttia varten on käytössä termi ‘hole cards’. Tämän jälkeen jaetaan pelin ensimmäiset 3 avointa julkista korttia, ‘the flop’. Tämän jälkeen jaetaan 1 avoin julkinen kortti lisää, ‘the turn’ tai ‘fourth street’. Lopuksi jaetaan viimeinen avoin julkinen kortti, ‘the river’ tai ‘fifth street’, jonka jälkeen pöydässä on 5 avointa julkista korttia.

Panostusjärjestys (betting order)
Texas Hold’emissa on 4 panostuskierrosta. Ensimmäinen panostuskierros tapahtuu sen jälkeen kun kaikki pelaajat ovat saaneet ‘hole cardsinsa’. Tällä kierroksella vasemmalla ‘big blindista’ oleva pelaaja avaa pelin. Seuraavilla kierroksilla pelin avaava pelaaja on se pelaaja joka on jakajasta vasemmalla.

Korttien paljastus (showdown)
Jos kukaan panosta sen jälkeen kun kaikki kortit on jaettu, on aika paljastaa kortit ja katsoa kuka on kierroksen voittaja. Paras 5 kortin käsi voittaa potin. Pelaaja voi käyttää vaihtoehtoisesti yhden tai kaksi ‘hole cardia’, mutta hän voi myös käyttää toimintoa ‘play the board’, joka tarkoittaa sitä että hän käyttääkin kaikki 5 pöydässä olevaa korttia. Jos kahdella tai useammalla pelaajalla on yhtä suuri käsi, jakavat he voittopotin.

Jos ‘fifth streetillä’ panostetaan, niin pelaaja joka panosti tai korotti viimeiseksi, näyttää korttinsa ensin. Jos taas ‘fifth streetillä’ ei kukaan panosta, niin jakajasta ensimmäisenä vasemmalla oleva edelleen pelissä mukana oleva pelaaja näyttää korttinsa ensin.

About Bittalent

Read All Posts By Bittalent
website analysis essay my review here

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *